Heratorpets Anschie - SE10631/2012

Anschie kom till mig lite av en slump. Det skulle egentligen ha blivit en tik undan Qvirra som flyttade hit, men det gick tyvärr i stöpet. Så efter en del prat fram och tillbaka beslutade vi i samråd, jag och Monika, att Anschie vore det absolut bästa både för mig och Qvirra. Därför flyttade den lilla präriehundsliknande ettermyggan hem till mig och Qvirra.

Anschies Blogg (öppnas i nytt fönster)

Anschie är röntgat med kanonresultat. HD A och ED ua (0) samt ryggen helt frisk. Detta gjordes ett par dagar före hennes 2-årsdag. Enligt veterinären var höfterna så bra att det såg ut som greyhound-höfter. Kommentaren var "Om inte de här höfterna går igenom med ua så ska du överklaga. Jag har nog aldrig sett så tajta schäferhöfter." Snacka om att både jag och Monika (uppfödaren) var superglada. När så det officiella resultatet kom från SKK så var det klart - vi slapp överklaga.

MH gjordes i oktober 2014.
Parning gjord i november 2014, om det tar sig blir det valpar i mitten av januari. Se "Valpar"

Anschie, lite vild och otämjd, har troligtvis huggit i staketet eller något sånt. En kväll hörde jag ett litet gnäll-pip-halvskrik men sedan var det lugnt. Morgonen därpå såg jag två små ljusare ränder på överläppen. Tänkte inte mer på det. Det är ju lätt hänt att de skrapar sig lite när de far ikring. Ett par dagar senare upptäckte jag att två av hennes framtänder i överkäken var avslagna. Inte två bredvid varandra utan det satt en hel tand mellan två trasiga. Jag avvaktade ett tag för att se hur det hela utvecklade sig. Jag såg aldrig att hon hade ont eller nåt sånt - hon visade det inte i alla fall. Men ... Det såg inte så kul ut. Så det blev att uppsöka Djursjukhuset och dra ut två små stumpar. Så, nu ser hon ut som ett spjälstaket fram i överkäken. I och för sig syns det inte så mycket för hon drar ju inte upp läppen så ofta. Men när hon tar godis ur handen så känns tänderna mer nu än de gjorde förut. De är ju glesare och ... tja, de känns i alla fall. Så man får vara lite försiktig när man ger henne om man inte tål lite skrapning mot huden.

Heratorpets Anschie - liten kicka