Valpsidan

Y-kullen

2009-06-30

Nu har Qvirra kommit hem. Jag åkte upp ett par dagar före midsommarafton och stannade till söndag. Jag fick umgås med Monika, tre vuxna tikar och nio valpar. Jättekul men lite halvjobbigt faktiskt. Inte Monika alltså, men alla valpar. Tack och lov så är det inte jag som är uppfödare. Allt det ansvaret och allt det jobbet är inte direkt någon sinekur.

Det valparna hittills visat verkar vara riktigt trevligt. Mycket kamplust och rejält go i dem allihop. Några graders skillnad i hettan på dem, men annars verkar det vara en mycket jämn och trevlig kull.

Qvirra så ut som om hon över huvud taget inte haft några valpar, förutom tuttarna då. Hon var kanonfin i pälsen och i hullet. Hon verkar klara av valpning helt fantastiskt. Lika bra var det förra gången. Hon är glad, trevlig och cool när det gäller valpar och folk som kommer och tittar. Lite håller hon koll hon men inte överdrivet. En klart trevlig tik, verkar det som. I alla fall tycker jag mycket om henne. Hmm... det här kanske skulle ha stått på sidan om Qvirra, men jag orkar inte flytta det nu.

Valparna har fått följande namn: Yanko, Yzack, Yoshi, Yalle, Yaxe, Yannie, Yaffa, Yessi och Ystella. Alla valpköparna har fått bestämma namn själva. Det är en sak jag tycker är trevligt.

2009-05-05

Det föddes nio valpar natten mot den 23 april. Klockan 00.20 kom första valpen och den sista föddes 04.20. Nio valpar på fyra timmar. Fem hanar och fyra tikar. Fem grå och fyra svarta/svarta med bruna tecken. Vad jag, i min okunskap, kunde uppfatta så var det livliga och livfulla valpar. Viktmässigt var de väldigt jämna också, sju stycken inom 30 grams skillnad. Den minsta vägde ungefär 485 gram, sedan var det sju stycken mellan 510 och 540 gram och den största vägde 585 gram (om jag kommer ihåg alla siffror helt korrekt). Bilder finns på Heratorpets hemsida än så länge. Jag ska lägga in några här också så småningom.

2009-04-15

Qvirra är parad med Entrés Ixxon och valpar väntas runt den 24 april 2009. Jag tog foto på henne i går den 14 april och då såg hennes mage ut så här

Fler foton finns

X-kullen

Qvirra har fått sin första kull. Heratorpets X-kull. Mest och bäst info får ni i dagsläget om ni går till Heratorpets hemsida och tittar där.

X-kullens valpar heter: X O, Xter, Xzenta, Xera, Xtra, Xintra, Xie