Vovva - det är jag det

Detta är jag, Vovva, i egen hög person. Bilden är taget sept 2014.Nicket Vovva kom till någon gång under 1996 tror jag. Jag använde ett annat nick, vilket det nu var, men ville ha ett som var lite mer "jag". Jag började då använda Vovva i väntan på att jag skulle komma på något mer raffinerat. Men det satte sig och sedan kunde jag inte byta. Det finns till och med människor som kallar mig Vovva i verkliga livet.

Jag föddes 1958 i Hudiksvall men efter ett antal flyttar som barn hamnade jag tillsammans med mina föräldrar och min bror i Östergötland. Där växte jag upp och gick i skolan. Efter några år med flyttande fram och tillbaka hamnade jag åter i Östergötland 1988. Nu blev det lugnt och stilla i lite drygt 10 år. Sedan började det röra på sig igen. Jag blev flyttad till Sala i väntan på att vi skulle flytta ännu mer åt Dalarna till. Men redan efter cirka 6 månader ångrade sig sambon och ville flytta till sydligare breddgrader igen och då hamnade vi i Bryttsätter utanför Söderköping. Där bodde vi i dryga 7 år. 1997 ändrades allt igen och nu har jag kommit tillbaka Linköpingstrakten och bor för tillfället 2-3 mil söder om Linköping.

Mitt hushåll består av mig själv, Anschie och katten Laban. Kattla och Odd har somnat in.

Anshie är min schäfertik. Henne kan ni läsa mer om på hennes egen sida - se listan till höger.

Laban kom till mig vintern 2010-2011. En helvit långhårig katt med ett blått och ett gulgrönt öga. Han är en korsning mellan Main Coon och Norsk skogskatt. En stadig bit som är en riktig kelgris när han sätter den sidan till. Han tillar att ligga på min mage och trampa på hakan och försöka slicka läpparna av en - pussas med andra ord. Men det gör ont, hans tunga är så sträv.

Odd är född 1998. Han är son till en liten kattös som hette Maja. Maja föddes hos mig 1997 och flyttade till Skåne. Hennes mamma hette Mara. När hon sedan fick ungar så kunde inte vi låta bli att åka ner och hämta hem en liten Odd. Han heter egentligen Odd Fellow eftersom det såg ut som om han hade en frack på sig när han var liten. Men kallas han bara för Odd. Han har flyttat med mig ett antal gånger. Först kom han till Gustafstorp där jag bodde då 1998. Sedan hängde han med till Sala, Linköping, Söderköping och så nu är han tillbaka i utkanten av Linköping. Han har haft lätt för att anpassa sig. I Sala och inne i Linköping fick han vara innekatt. Det accepterade han riktigt bra. Men nu går han ut och in som han vill. Nu, hösten 2015, har Odd fått somna in. Han började bli lite skröpplig och i stället för att sätta in stora veterinärinsatsen så slapp han det och fick somna. Så nu är han och alla andra go-katter tillsammans.

Kattla föddes 2001. En liten grå ulltuss. En härligt tuff liten dam. När hon kom till oss hade hon aldrig sett några hundar, hon hade aldrig varit ute, hon hade i stort sett bara bott i ett litet rum i en kartong. När hon första natten fick röra sig fritt i huset så kom hon tassande förbi två hundar (Birka och Janko) och upp i min säng. Jag vaknade av att jag hade en varm mössa på mig. En grå ullig gullig varm spinnande mössa. Hon hade tagit sig hela vägen förbi alla läskiga saker och sedan placerade hon sig på min kudde mot mitt huvud. Där skulle hon ligga. Hon är än idag väldigt glad i att kela och trampa och ha närhet. Kattla blev dålig under sensommaren 2015 och somnade in hos mig innan vi hann åka till veterinär. Jag vet inte vad som var fel på henne. Nu är hon hos Amanda, Sot och de andra som förgyllt min tillvaro genom åren.