Chokladsnitt från Silja

200-225 ° C

2 hg smör
2 dl socker
1 ägg
2 tsk bakpulver
1 msk kakao (jag är chokladoman och tar mer)
6 dl vetemjöl
(1 ägg till pensling + pärlsocker)

Tärna ner smöret i en bytta tillsätt socker - röres vitt.
Ägget vispas upp lite i en skål för sig och rörs sedan ner försiktigt. Blanda i kakao + mjöl (ta bort 1 dl som används sedan till utbakningen) + bakpulver.

Degen delas i 6 bitar. Varje del rullas ut till lång rulle (plåtens längdmått) och läggs på bakplåtspappersförsedd plåt. 3 längder/plåt. Platta till lite, pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 200 - 225 grader.

Skär längderna lite på sniskan medan de är varma. De kan även torkas något i ugnen efteråt om man inte fått dem så kakhårda som man vill.