Chokladkaka med tryffel 15-20 bitar
(om man tar små ...)

Recept och bild kommer från en forumvän, AK Nordangård.
Tack för att jag fick "sno" ditt recept.

150g smör
3dl strösocker
1dl kakao
2tsk vaniljsocker
2 ägg
2dl vetemjöl

Smält smöret
Rör i socker, kakao och vaniljsockret i smöret (i kastrullen)
Rör i ett ägg i taget och sist mjölet.

Smord och bröad form med löstagbar kant.

175 grader, ca 20 min i nedre delen av ugnen.

Tryffel

1 1/2dl vispgrädde
2 msk smör (30 g)
200g mörk choklad
(1/2dl rostade pinjekärnor)

Koka upp grädde och smör i en kastrull
Hacka chokladen, rör ner och låt smälta.
Låt tryffeln stelna en timme i kylen.
Bred tryffeln över kakan och dekorera med valfri frukt.

Kiwi och passionsfruktskärnor är bra exempel på dekoration.

Vissa vill äta den som den är och andra vill gärna ha lite glass till. Valfritt naturligtvis och kan med andra ord bli hur kul man själv vill.


Tårtan dekorerad med passionskärnor och födelsedagsljus.