Chokladrulltårta, 250° C, glutenfri

3 ägg
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakaopulver

Valnötsgrädde

2-3 dl vispgrädde
ca 50 g hackade valnötter
1 tsk snabbkaffe
1 tsk socker

Lägg bakplåtspapper i en långpanna (ca 30 x 40 cm)

Vispa ägg och socker pösigt. rör ner mjölet väl blandat med bakpulver och kakaopulver. Häll smeten i långpannan. Grädda genast i cirka 5 min. Strö lite socker över den färdiga kakan och stjälp upp på papåper. Låt kakan kallna.

Vispa under tiden grädden. rör ut pulverkaffet i lite av grädden, blanda ner det i den större mängden grädde tillsammans med nötkärnorna och sockret. Bred 2/3 av grädden över den kalla kakan och rulla försiktigt samman den från långsidan. Garnera med resten av grädden och eventuellt några valnötskärnor.