Fryst Creme Fraiche-tårta

Smeten

2 äggvitor
1½ dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 liten citron
2 dl Creme Fraiche

Till formen

4 digestivekex (smulade) (jag tar nog lite mer, gott!)

Tillvägagångssätt

Skilj äggvitorna från äggulorna. Lägg äggulorna i en stor skål. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa därefter grädden. Blanda ägulorna med socker, vaniljsocker, det rivna skalet och saften av citronen med Creme Fraiche. Vänd försiktigt ner vispgrädde och äggvitor. Blanda väl (försiktigt). Häll blandningen i en form (1½ l) gärna med löstagbar botten. Botten skall vara täckt med hälften av de smulade kexen. Resten strös över smeten. Täck formen med plastfolie och ställ in den i frysen. Efter fyra timmar är tårtan genomfrusen och klar att servera. Låt den gärna tina en halvtimme innan. Servera gärna med lättvispad grädde. Ibland garnerar jag med några fina citronmelissblad mitt på tårtan.

OBS! Oblandad Creme Fraich går ej att frysa. Blandad i denna tårta går det däremot alldeles utmärkt.
(not längst ner på min gamla kopia av receptet)