Ört och vitlöksgratinerad hummer, 4 port

2 st färska svenska humrar (om man har råd vill säga)

Seten

3 ägg
3 msk fransk senap dijon
1 dl hackad färsk fänkål
2 dl finskuren dill
2 msk torrt vitt vin
2 dl matolja
½ dl creme fraich
5 pressade vitlöksklyftor
1 msk socker
salt & peppar
2 skivor formbröd skurna i tärningar

Koka hummern i saltat vatten, 10-15 min (8-9 min för 350 g)
Dela och tag bort magsäcken. Sätt ugnen på 250 grader C.

Mixa senap, fänkål och vitlök i en food processor. Häll allt i en bunke. Tillsätt äggen och sedan oljan i en tunn stråle under vispning. Tillsätt därefter creme fraich, vin, dill och smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Lägg i brödtärningarna precis i slutet.

Lägg humrarna tätt i en långpanna och häll över såsen så att de täcks. Gratinera strax över mitten i ugnen, 10-15 min, tills de blir gyllene.