Filé med indonesiska dofter, 4 port

ca 500 g fläskfilé
2 vitlöksklyftor
1½ - 2 tsk hackad färsk chili eller ca 1 tsk sambal oelek
smör
2 msk tomatpuré
1 tsk gurkmeja
1 tsk mald koriander
1 köttbuljongtärning
rivet skal och saft av ½ lime
2 dl kokosmjölk
1 msk vetemjöl
2 dl creme fraiche
färsk koriander eller persilja

Skala och hacka vitlöken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Fräs vitlöken och chilin i en traktörpanna. Rör i tomatpuré, gurkmeja, koriander, smulad buljongtärning, lime och kokosmjölk. Låt såsen koka några minuter. rör ut mjölet i creme fraichen och rör ner den i såsen. låt såsen koka ytterligare 3 minuter. Skär köttet i skivor. Stek det i smör i en stekpanna och salta. Lägg ner köttet i såsen. Garnera med färsk koriander eller persilja. Servera med kokt ris.