Kyckling med tagliatelle

4-6 personer

Går att göra i förväg och gratinera precis innan det är dags för att äta.

1 grillad kyckling

3 dl grädde
1 dl vitt vin
1 msk senap svensk
salt och peppar
aromat (mycket, smaka av)
3-5 dl riven ost

Kokt tagliatelle

Dela kycklingen i småbitar lägg dem i smord ugnseldfast form. Gillar man vitlök kan man gnida formen med en itudelad vitlöksklyfta. Jag skär ner skinnet också för att få med alla smaker.

Blanda den lättvispade grädden med vin, salt (försiktigt) och peppar (gärna svart), senapen, aromaten och osten.

Häll den kokta tagliatellen över kycklingen, och häll såsblandningen över allt.

Gratinera i ugn 175-225 grader tills det fått fin färg och blivit varmt.

Servera med en blandad sallad och eventuellt en god baguette med god ost på.