Sussis Russinkyckling

500 g kycklinglfilé
2 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 msk soja
1 msk farinsocker
1 msk vit- eller rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 tsk ingefära (kryddburk, malen ingefära)
2 krm peppar
1 dl russin

Dela filéerna i mindre bitar. Stek dem hastigt i lite olja. Blanda ihop ceme fraich, vatten, soja, farinsocker, vinäger ingefära, salt och peppar. Häll blandningen över kyckingen och rör om. Strö russinen över kycklingen. Låt sjuda under lock 5-10 minuter.

Servera med pasta eller ris.

Siljas kommentar: Det här receptet kommer ursprungligen från Sussi. Kan tala om att jag var skeptisk... kyckling och russin... hmmm.. men provade förståss. Gott gottigottgott! Har gjorts ett flertal ggr här och bjudits på. Snabbt att göra och smarrigt annorlunda alltså!