Siljas Portergryta

ca 1 kg Grytbitar av nöt
1 flaska Porter (på ölavdelningen i vanlig mataffär)
1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
1 dl soja
2 vitlöksklyftor, hackas grovt
2 st köttbuljongtärningar
5 st hela svartpepparkorn
1/2 tsk timjan
4 enbär, krossas

Blanda allt utom köttet i en stor gryta. Låt det koka upp. Lägg i köttet och koka tills det är mört. Späd ev under tiden med vatten så att köttet hela tiden är täckt med vätska.

Sila av skyn (det gör inte jag utan jag tar upp pepparkorn och enbär med en sked bara) och slå tillbaka i grytan. Vispa ihop 2 dl grädde + 5 msk mjöl och rör ner och koka upp. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Stoppa tillbaka köttet.

Servera med kokt potatis och bröd (så att man får upp all god sås!)