Vegetarisk gryta

4-6 personer

Går att frysa. Väldigt god även för ickevegetarianer.

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 små morötter grovt rivna
2 st äpplen
1 röd paprika
1 grön paprika
1 dl hackad purjolök
2 hg champinjoner

2 tsk senap
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning
2-3 dl grädde
Curry och salt

Skär grönsaker och frukt i små bitar och bryn dem i olja. Rör sedan ner senapen och tomatpurén. Smula ner buljongtärningen och häll i grädden. Salta och ha i curry efter smak.

Servera med ris och gärna med gratinerade småfrallor/baguetter med rört vitlökssmör på.

Vill jag dryga ut det serverar jag en blandad sallad till också.

Beroende på hur vegetarisk man är går det att välja buljongtärning efter smak - grönsaksbuljong eller köttbuljong.