Bananchokladfyllda kakor

Banana-chocolate-sandwich

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/483735_521292661247134_1533413518_n.jpg

Ingredienser

Kakdeg:

Fyllning:

Föreberedelser:

Blanda degingredienser med en elvisp (degkrok)
Linda in degen i plastfolie och låt vila 30-45 minuter i kylen

Värm ugnen till 190 grader C

Kavla ut degen och skär ca 20 runda kakor (3 cm i diameter).
Placera kakorna på en non-stick bakplåt eller använd bakplåtspapper.
Skär bananerna i 5 mm tjocka skivor lägg dem på degen och toppa med choklad
Skär ytterligare 20 kakor, men gör dem lite större typ 4 cm och placera dem över bananen och chokladen. Du behöver inte trycka ihop kanterna. Värmen i ugnen kommer att smälta smöret i degen så att den övre kakan kommer att förlora sin form och täcker då bananchokladen perfekt.
Grädda i ca 15 min eller tills de har fin gyllenbrun färg

(De svarta prickarna du ser på skivan är vaniljfrön inte smuts)

Tips:
Kakorna är godast när de fortfarande är varma. När de är kalla har chokladen stelnat och du missar den flytande lavaeffekten.
Innan du serverar kan du värma dem i mikron - testa med 10 sekunder först. Chokladen ska vara flytande.

Carinas kommentar:
Ursäkta det något konstiga språket - receptet var från USA och på engelska och jag har bara gjort en snabböversättning.