STOMPA (mjukt tunnbröd)

5 dl filmjölk
1½ dl ljus sirap
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat (1 st jäst)
1½ liter rågsikt

Blanda de torra ingredienserna
Tillsätt sirap och fil
Arbeta ihop en smidig deg

Dela degen i 20 bitar

Kavla ut runda kakor med kavel
Kruskavla därefter

Stek kakorna i torr järnpanna på mellanvärme

Kallna på galler

 

Stompa

av Ernst Kirchsteiger
Sommar med Ernst, 2010-07-06

Stompa, eller stekpannebröd som det också kallas, kryddat med fänkål, anis och honung. Du kan även grädda brödet på grillen om du vill.

Ingredienser

1.5 liter rågsikt
2 tsk bikarbonat
2 tsk fänkål
2 tsk anis
2 tsk salt
2 dl honung
5 dl filmjölk

Gör så här

* Blanda mjöl och bikarbonat i en bunke.
* Krydda med fänkål, anis och salt.
* Tillsätt honung och filmjölk.
* Vänd ihop till en deg.
* Ta ut degen på mjölat bakbord.
* Dela degen i 10 delar.
* Baka ut små tunnbröd.
* Stek brödet i torr panna på grillen eller i stekpanna, 2 minuter på vardera sidan till brödet har fått fin färg.